foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Verwarring over aankomst bussen Karnemelkstraat

Nieuws

CENTRUM – De borden met de aankomst- en vertrektijden van stadsbussen in de Karnemelkstraat scheppen verwarring. De voertuigen van vervoersmaatschappij Veolia stoppen in tegenstelling tot wat op de elektronische borden wordt aangeven aan de andere kant van de straat.

Net na het winkelen kunnen achteloze bezoekers van de binnenstad zomaar voor een verrassing komen te staan, doordat de verwachte stadsbus plots stopt aan de overkant van de doorgaans drukke Karnemelkstraat. Op die plaats zijn aan beide kanten van de weg bushaltes. Een achteloze reiziger die afgaat op de elektronische borden zou daardoor zomaar in de bus 12 richting Wolfslaar kunnen stappen, terwijl hij naar de Haagse Beemden wil.

Bij Veolia is het specifieke probleem niet bekend, maar woordvoerder Piet van den Bosch meldt wel dat er nog gebreken voorkomen aan het systeem met elektronische borden. Hij heeft het over opstartproblemen. “Soms haperen een aantal borden. Dat komt vooral door de gevoeligheid van het gps-systeem”, aldus Van den Bosch.

De woordvoerder laat weten dat Veolia gaat controleren wat het precieze euvel aan de borden in de Karnemelkstraat is. “Wanneer een bus een bepaald gebied binnenrijdt, gaat er wel een iets mis in de communicatie. Ze storen wel eens.”