Creatieve werklust Jaspers tentoongesteld

Cultuur

CENTRUM/GINNEKEN - De Ginnekense kunstenares Annemie Jaspers exposeert deze week in de Stadsgalerij. Jaspers toont in een driedaagse expositie twee- en driedimensionaal werk. Opvallend zijn de diversiteit van werkterrein en materiaal waarin ze zich uitdrukt.

Jaspers toont schilderwerk, al of niet gecombineerd met foto’s, en verder keramiek, stof en vilt, gips. Zelfs twee lampen met door haar beschilderde kappen zijn te bezichtigen, en net als al het ander werk te koop.

Jaspers zelf geeft aan dat haar interesse breed is. "Ik had gedacht dat ik tijdens of vlak na het voorbereiden van de expositie een duidelijke keus zou kunnen maken voor een materiaal of werkwijze, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Misschien de komende dagen, als ik zelf de tijd heb om mijn werk in alle rust te bekijken."

De expositie werd donderdag ingeluid door Atty Bax, adviseur kunstinstellingen en -makers, een oud-studiegenote van Jaspers aan de kunstopleiding, zo kwamen de toeschouwers van Bax te weten. Bax benadrukte de diversiteit en persoonlijke inbreng van Jaspers in haar werk, en gaf aan onder de indruk te zijn geraakt van Jaspers’ creatieve werklust toen ze bij de kunstenares op bezoek was geweest in haar atelier.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 3 tot en met 5 december. De kunstenares is zelf aanwezig. "Ik hoop dat de kachels het goed doen en heb een warme hoek in de galerij uitgezocht. En natuurlijk hoop ik dat er het nodige bezoek komt. Daar richt je een expositie tenslotte voor in."

Stadsgalerij Oude Veste 34, 3 tot en met 5 december, 11.00-17.00 uur.