Bredanaar toont liefde voor kruidnoot in animatiefilm

Cultuur

BREDA – Jelle van Dun houdt van kruidnoten en dat wil hij graag delen aan het grote publiek. De Bredase animatiemaker toont zijn liefde voor de oudhollandse lekkernij in een korte ‘stop motion’ film. Liefde is…..

Van Dun kreeg landelijke aandacht met een eerder gemaakt filmpje dat op You Tube goed scoorde. Inmiddels is de film al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken. Daadoor werd Van Dun ontdekt door het VARA-programma De Wereld Draait Door. Het was de reden om een eigen bedrijf op te zetten, wat volgens hem prima draait.

“Het was eerst helemaal niet de bedoeling om een zaak te beginnen. Maar nadat DWDD contact met zocht en vroeg of ik iets voor hun wilde maken, ging het als vanzelf. Nu heb ik verschillende opdrachtgevers. Kleine en grote bedrijven, soms ook voor televisieprogramma’s. Meestal maak ik dus stop motion films”, zegt Van Dun.

Kanttekening voor de animatiemaker is dat hij steeds minder tijd heeft voor eigen filmpjes. “Ik heb altijd wel ideeën, maar dat schiet er te vaak bij in. Nu heb ik toch iets gemaakt. Het is heel simpel: Ik houd gewoon van kruidnoten.