Nieuwjaarduik midden in Prinsenbeek

Cultuur

PRINSENBEEK - Na de informele nieuwjaarsduik dit jaar bij de Kuil, kunnen Prinsenbekenaren nu hun slag slaan op de Markt. Daar is 1 januari 2011 voor het eerst de officiële 1e editie van de Beekse Duik.

"Het idee is vorig jaar ontstaan aan de Kuil", zo vermeldt de website van de organisatie. "Daar doken een aantal Bekenaren op 1 januari stijlvol in het water – om er vervolgens sneller uit te komen dan dat ze erin gingen. Dit jaar willen we er een echt Beeks feestje van maken, en iedereen is uitgenodigd om mee te duiken op de Markt in Prinsenbeek."

Dat er op de Markt nauwelijks water is, behalve het laagje water in de vijver, is geen enkel bezwaar, bezweert de organisatie."Hier op d’n Beek daar doen we het op onze eigen manier, namelijk met een tobbedansbaan! Voor het extra te Land, ter Zee en in de Lucht effect kun je met een band van onze zeepbaan afglijden. Voor degenen die het op einde toch beginnen te knijpen, geen nood wij verzorgen het laatste zetje wel.."

Inschrijven voor de Beekse Duik, kan via de website van het evenement: www.beekseduik.nl De officiële duik is daar 1 januari om 13.00 uur.