Afbeelding

Ouborg: 'Princess blijft in Breda'

Zakelijk

PRINCENHAGE – Eigenlijk lag de datum van de totale overname van Princess wat verder in de toekomst. Het Duitse bedrijf WMF had pas begin 2012 een optie om de resterende aandelen van Aad Ouborg op te kopen. Nu vindt de oprichter van het van origine Bredase bedrijf het mooi geweest.

“Ik heb het een jaar uitgehouden”, zegt Ouborg daarover. “Het blijft toch moeilijk. 28 jaar heb ik leiding aan dit bedrijf gegeven. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, maar het is een goede fase voor de overname. Ik kan alles goed achterlaten.”

Ouborg stelde enkele voorwaarden bij de overname. Zo moet het bedrijf in klein huishoudelijke apparaten in Breda blijven. Ook heeft hij bedongen dat zijn opvolger een Nederlander moet zijn. Zelf is hij gevraagd als ambassadeur voor Princess.

“Ik heb geen behoefte om voor eigen succes te gaan. Ik ben nu ook trots dat ik het bedrijf op deze manier kan overdragen”, aldus Ouborg.

Het wil niet zeggen dat de ondernemer op zijn lauweren gaat rusten. Hij blijft actief met andere onderdelen van zijn Princess Holding. “Ik heb mijn hotels, projectontwikkeling en ben actief in de sportwereld. In Breda gaat mijn aandacht op dit uit moment naar het Grand Theater. Nee, ik heb genoeg te doen.”