Ouborg verkoopt ook laatste aandelen Princess

Zakelijk

PRINCENHAGE – Aad Ouborg verkoopt per 30 september het laatste deel van de Princess aandelen die hij nog in handen had aan WMF AG uit Geislingen an der Steige. Begin 2010 namen de Duitsers al 51 procent over van de oprichter van het van oorsprong Bredase berdijf.

Princess, gespecialiseerd in klein huishoudelijke apparatuur is dan voor 100 procent een dochteronderneming van het Duitse bedrijf. WMF had al een optie om de rest van de aandelen in 2012 over te nemen.

Het doel van WMF is de wereldwijde positie in een zeer brede en competitieve markt te versterken. De aankoop van het volledige aandelenpakket van de Princess Holding B.V. past volgens Princess in de voortzetting van de WMF strategie op het gebied van klein huishoudelijke apparatuur.

Ouborg, oprichter en eigenaar van de Princess Holding B.V., zal met de overdracht van de aandelen de dagelijkse leiding van het bedrijf in goed onderling overleg overdragen, laat Princess weten. Aad Ouborg blijft als ambassadeur aan Princess verbonden.

De ondernemer uit Breda zal zijn andere activiteiten in de Ouborg Group continueren: Princess Entertainment Group, Princess Sports Group, Princess Hotels, Ouborg Vastgoed en project ontwikkelingen in het buitenland.