Bedrijventerrein Emer is toe aan een opknapbeurt. foto Wijnand Nijs
Bedrijventerrein Emer is toe aan een opknapbeurt. foto Wijnand Nijs

Ondernemers geven Breda ruime voldoende

Zakelijk

BREDA - Bredase ondernemers waarderen het ondernemingsklimaat in Breda met het rapportcijfer 6,9. Dat blijkt uit de landelijke Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat 2010, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Het laagst is de waardering voor de dienstverlening van de gemeente. Een 6,5 oordelen de ondernemers. Het gaat dan om de duidelijkheid van beleid en regels, van de gemeentelijke organisatie, aandacht voor verbeteringen en de kwaliteit van de dienstverlening.

Toch is er sprake van verbetering ten opzichte 2005, toen het gehele Bredase ondernemingsklimaat in de benchmark beoordeeld werd met een 6,7.

De gemeente Breda laat op alle aspecten van het ondernemingsklimaat een positieve ontwikkeling zien. Op de fysiek-ruimtelijke aspecten scoort de gemeente goed. Met name de waardering voor de bereikbaarheid per auto (6,9), de parkeermogelijkheden (7,0) en de staat van de openbare ruimte (7,0) is relatief hoog gewaardeerd.

Op al deze aspecten is de gemeente Breda volgens de bedrijven de afgelopen vijf jaar vooruit gegaan. Breda scoort op dit punt boven het landelijke gemiddelde rapportcijfer (6,8) van de 31 grote steden.

Bij het beoordelen van het ondernemersklimaat zijn de ondernemers gevraagd welke twee elementen voor hen het zwaarste wegen. Het antwoord van de Bredase bedrijven luidt: de communicatie en de dienstverlening door de gemeente en de vergunningverlening.

De grootste vooruitgang is geboekt op de ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen, met name de bedrijventerreinen Hazeldonk en Krogten/Emer-Hintelaken. Ook het promotie- en acquisitiebeleid is in waardering gestegen.

De Benchmark Gemeentelijk Ondernemersklimaat vraagt bedrijven in de 31 grote gemeenten naar hun oordeel over allerlei aspecten van het ondernemersklimaat, zoals beschikbare ruimte, bereikbaarheid, parkeren, veiligheid, startersbeleid en kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.