VCOB: “Minimaal een miljoen investeren binnenstad’

Zakelijk

CENTRUM – De Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Breda (VCOB) wil dat het stadsbestuur minimaal een miljoen euro investeert in de binnenstad. Anders neemt de vereniging het overleg met het college niet serieus en gaat het alsnog over tot juridische stappen.

Voorzitter Hans Zwijsen zet fors in, omdat hij wijst op de miljoenen baatbelasting die de pandeigenaren en winkeliers ten onrechte betaalde aan de gemeente. “Willen we enige uitweg vinden dan praten we over zulke bedragen. Anders is het een wassen neus en gaan we nooit akkoord”, zegt de voorzitter.

Woensdag had de VCOB overleg met de wethouders Saskia Boelema en Cees Meeuwis. Volgens Zwijsen is het prettig dat de gemeente toenadering heeft gezocht. “We willen er uit komen, want een conflict is niet goed voor de stad. Maar als het college halsstarrig blijft betekent het geen afstel van juridische weg.”

Zoals afgesproken zal de VCOB na de zomer een wensenlijstje inleveren over eventuele fysieke verbeteringen aan de binnenstad. Zwijsen maakt zich geen zorgen over eventueel gebrek aan financiering door de bezuinigingen.

“Er wordt gezegd dat er geen geld is, maar dat is er echt wel. We gaan voor een groot project. Met extra plantjes in de stad kom je er niet. Het moet iets structureels zijn en dat hoeft echt niet binnen een jaar af. Zolang het maar zwart op wit staat.”