Nieuw in Breda: zorghotel Merlinde. foto Ilse Lukken
Nieuw in Breda: zorghotel Merlinde. foto Ilse Lukken

Bij zorghotel Merlinde staat deur voor iedereen open

Zakelijk

CENTRUM – Na maanden van bouwen en verbouwen heeft Breda er een hotel bij. Een zorghotel. Zorghotel Merlinde opende deze week haar deuren aan de Schorsmolenstraat. Een hotel voor cliënten uit de zorg, maar ook voor particulieren.

Het hotel bezweert dat de klant écht centraal staat. Daarvoor gebruikt Stichting Elisabeth een Personal Hospitality Plan (PHP).

Voorzieningen
Het zogeheten PHP-systeem houdt in dat gasten bij aankomst een lijst invullen waarin ze precies aangeven wat ze wanneer en op welke manier willen. “Hoe hard moet het eitje gekookt zijn, hoe laat moet het naar de kamer gebracht worden, hoe laat zou u willen dineren. Gasten kunnen alles aangeven”, aldus hotelmanager Chris Opgenoort.
Als de gasten vervolgens weer vertrekken van hun hotelverblijf worden ze na circa vijf dagen opgebeld met de vraag hoe ze het geheel beleefd hebben. “Na een evaluatie kunnen we onze service waar nodig dan weer aanpassen”, vertelt Opgenoort

In het zorghotel is onder meer een chique dinerkamer te vinden, salons, mooie suites, een sauna, bubbelbad, zonnebank, fitnesszaal en ga zo maar door. Vanaf maandag maken al elf gasten gebruik van de faciliteiten, maar Opgenoort heeft de champagne al onder tafel staan voor het moment dat het hotel vol zit.

Service
Het zorghotel met vier sterren bestaat uit 49 kamers waar zestien werknemers uit de zorg en zestien werknemers uit de horeca werken. Uit achthonderd sollicitaties werden deze 32 mensen gekozen. “Je kunt je dus voorstellen dat we hier hele professionele zorg verlenen. Elke werknemer heeft een specialiteit”, vertelt Yvonne Heuser, manager vanuit Stichting Elisabeth.

Kosten
Een verblijf in het zorghotel kost momenteel 137,50 euro (all inclusive). Hiermee ligt de prijs iets hoger dan het gemiddelde voor een hotel met vier sterren. Dit is namelijk 117,50 euro. De duurste kamer, een suite, met het totale arrangement is 165,00 euro.

“Maar we hebben wel een vaste prijs en die verandert niet in het hoogseizoen”, aldus Opgenoort. Volgens hem wordt veel ook door verzekeraars vergoed, afhankelijk van je pakket. Daarnaast wordt het verblijf (gedeeltelijk) vergoed voor situaties die vallen onder de AWBZ of de WMO.

“We willen ook echt benadrukken dat Merlinde niet alleen een hotel is, maar ook een wijkfunctie draagt”, vertelt Opgenoort. “Mensen kunnen al langskomen om een kop koffie te drinken of te dineren.”