Straks ook lekkere rookworst op Valkeniersplein

Zakelijk

GINNEKEN – Het Valkeniersplein is in de toekomst een nieuwe winkel rijker, de Hema vestigt haar vierde filiaal in Breda in het oude gebouw van ING.

Het pand van de ING-bank op de hoek van het Valkeniersplein is al enige tijd buiten gebruik. Het pand van Jac en Nel van Moergestel, een schoenmakersechtpaar aan de Allerheiligenweg, komt ook vrij te staan. Vanaf 1 januari 2011 wil Hema beide panden huren.

Volgens een woordvoerder van Hema is de warenhuisketen altijd op zoek naar locaties om zo dicht mogelijk bij de mensen in de buurt te staan. Vandaar de keuze voor het Valkeniersplein als nieuwe locatie.

Wanneer gebouwd gaat worden is nog niet duidelijk, evenals de datum waarop de winkel haar deuren zou openen. Momenteel wordt de parkeerdrukte op het Valkeniersplein onder de loep genomen.

Het is al vaak chaotisch druk op de parkeerplaats en met de komst van een Hema zou het kunnen dat deze drukte niet meer is te overzien. De gemeente gaat kijken of er een stijging in drukte wordt verwacht die niet te handhaven is. In dat geval moet Hema zelf, bijvoorbeeld op eigen terrein, parkeervoorzieningen regelen.