Spoor Breda - Utrecht weer stapje verder

Economie

BREDA/DEN HAAG – Geen keiharde toezeggingen, maar wel vruchtbare gesprekken. Wethouder Wilbert Willems (GroenLinks, Mobiliteit) reisde donderdag af naar Den Haag om te praten over de nog aan te leggen spoorlijn Breda-Utrecht.

“We maken nu iedere keer een paar stapjes vooruit”, legt Willems uit. “We hebben onze boodschap afgegeven bij een vijftal Kamerleden. Ook bedrijven als BAM en ProRail waren er bij. Kamerleden Charlie Aptroot, Ineke van Gent en Arie Slob stonden positief tegenover onze boodschap."

Volgens Willems was het bezoek aan Den Haag goed getimed, omdat de Kamer zich momenteel buigt over de verbreding van de A27. “Als ze in die overwegingen maar rekening houden met de toekomstige aanleg van het spoor naar Utrecht”, zegt Willems. “Dan gaat het al de goede kant op.”

De Kamer wil ook bedrijven aanspreken om te investeren in de bouw. “Ze willen kijken of bedrijven bereid zijn om het project te sponsoren in het kader van de publiek private samenwerking”, vertelt Willems. “Dat moeten ze nu onderling bespreken. Hoewel er tot 2020 geen geld is voor de aanleg van de spoorlijn, zie ik het positief tegemoet.”