Afbeelding

‘Breda heeft centrummanager nodig’

Zakelijk

BREDA – Breda zou er goed aan doen opnieuw een centrummanager aan te stellen. Dat stelt horecaondernemer Laurens Meyer. Volgens hem ontbeert het nu aan coördinatie om de stad levendig te houden.

Het echec met de Winterboulevard had volgens Meyer voorkomen kunnen worden als een centrummanager de boel had gecoördineerd. “Die had andere ondernemers in de binnenstad kunnen enthousiasmeren.”

Nu draaide het teveel op de ondernemers aan de Haven, denkt hij. “En dat is lastig. Niemand kan en wil het risico nemen, terwijl de ijsbaan en de pontons toch betaald moeten worden.”

Meyer zag hetzelfde bijna gebeuren tijdens het WK. “Daar heb ik mijn nek uitgestoken voor het megascherm. Uiteindelijk wil die verhuurder van dat scherm wel een handtekening van iemand die die rekening kan betalen, en niet van een lege bv of zoiets.”

Citymarketing
Kwestie van citymarketing, denkt Meyer. “Daar zou die centrummanager zich mee bezig moeten houden. Het centrum als geheel zou zich meer daarvan bewust moeten zijn. Kijk naar de Winterboulevard, en twee jaar terug het Glazen Huis. Dat was geweldig voor Breda, toen gebeurde er wat in de stad. Nu ligt de Haven er dood bij. ”

Meyer wil benadrukken dat het verdwijnen van de Winterboulevard niet aan de gemeente lag. “Die wilden vijftigduizend euro aan de ijsbaan bijdragen, dat is een substantieel bedrag.”

Weekmarkt
Waar de gemeente wel een rol kan spelen, is op de Grote Markt. “Nu is daar geen evenement mogelijk omdat de weekmarkt heilig is.”