foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Veolia wijzigt busroutes door dronken tieners

Nieuws

CENTRUM - Vervoerder Veolia wijzigt drie busroutes om drinkende pubers te mijden. De tieners zouden iedere vrijdagmiddag na het happy hour in de binnenstad voor veel overlast in de bus zorgen. Drie buslijnen rijden vrijdag om het centrum heen.

“We hadden dit eigenlijk nog niet naar buiten willen brengen en de tieners een paar uur in de kou willen laten staan om te ontnuchteren”, legt de woordvoerder Piet van den Bosch van Veolia uit. “Maar het lekte toch uit.”

Volgens de woordvoerder is het iedere vrijdagavond weer raak. “De jeugd laat zich vollopen, gaat dan nog shoarma halen en stapt dan in de bus bij de Karnemelkstraat. We hebben al ruim een jaar last van agressieve en overgevende tieners in de lijnen 119/117, 311 en 316.

Van den Bosch vindt het een spijtige beslissing. “Het is heel erg dat we dit moeten doen. Het treft namelijk ook de welwillende reizigers, onder wie ook veel tieners die zich gewoon gedragen”, aldus de woordvoerder. “Maar we zijn al tijden in gesprek met de gemeente en die doet helemaal niets aan de happy hours.”

De gemeente heeft op 2 december een verzoek binnen gekregen van Veolia om weer een gesprek aan te gaan. "Ook wij willen dit snel aanpakken", stelt een woordvoerder van de gemeente. "De burgemeester houdt zich wel degelijk bezig met de happy hours en de overlast die dat oplevert. Maar de verantwoordelijkheid ligt op de eerste plaats bij de jongeren en de ouders", aldus de zegsman.