KOP krijgt nieuwe directeur

Cultuur

CENTRUM – KOP krijgt een nieuwe directeur. De 29-jarige Karina van Bezooijen uit Rotterdam volgt Dennis Elbers op die als curator naar het Graphic Design Museum vertrekt.

Vanaf 1 januari neemt Van Bezooijen de functie van Elbers over. De nieuwe directeur studeerde in 2003 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie, richting Autonome Beeldende Kunst.

Sinds begin dit jaar werkt Van Bezooijen bij KOP als manager productie en presentatie. Daarvoor volgde ze het Mister Miyagi Curating programme bij showroom MAMA, waarvan de expositie Spacequake het resultaat was. Verder werkte ze in de projectorganisatie van Studio Jeanne van Heeswijk. Hier was Van Bezooijen onder andere betrokken bij projecten als Het Blauwe Huis.

Elbers richtte, samen met een aantal mede afgestudeerden, na zijn studie aan de AKV St. Joost, in 2003 KOP op. “KOP heeft in de afgelopen jaren bewezen met een bescheiden budget een groot publiek aan te kunnen spreken. Ruim 600 kunstenaars en ontwerpers zorgden de afgelopen 7 jaar voor inspiratie bij publiek en elkaar”, zegt Elbers.