foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

PvdA plaatst vraagtekens bij verbouwingssubsidie

Cultuur

BREDA - De PvdA vindt 340.000 euro voor de verbouwing van het Centrum voor Beeldcultuur, te veel in deze economisch onzekere tijden. Het College van B&W heeft de subsidie voor de verbouwing van het pand aan de Reigerstraat voorgesteld in een begrotingswijziging.

Het is de PvdA onduidelijk wat voor organisatie het Centrum voor Beeldcultuur inmiddels is geworden. Nog steeds de gemeentelijke instelling zoals vroeger of inmiddels een nieuwe culturele instelling in de stad, vraagt de oppositiepartij zich af. Het Centrum heeft ook een nieuwe directeur. Wat zijn taken zijn, is de partij onduidelijk.

De kosten van de verbouwing zouden moeten worden terugverdiend door de huur te verhogen, zo staat in het voorstel. De oppositiepartij denkt dat veel huurders niet op de hoogte zijn van de huurverhoging of niet in staat zijn om de verhoging te kunnen financieren. “We leven tenslotte in een tijd waarin het binnenhalen van sponsoropbrengsten of andere subsidies geen eenvoudige uitdaging is”, aldus Arend Hardhoff, raadslid en woordvoerder op gebied van cultuur.

De partij vraagt in een vragenlijst aan College van B&W aandacht voor hun dringende vragen en verwacht voor woensdag een antwoord te krijgen.