Bijdrage Facebook aan BredaVandaag.nl explodeert

Zakelijk

BREDA – Het aantal bezoekers dat via Facebook op BredaVandaag.nl terecht komt is afgelopen jaar op spectaculaire wijze toegenomen. Ten opzichte van 2010 nam het aantal verwijzingen vanaf Facebook met liefst 2347 procent toe.

Ook bij andere media is deze toename te zien, in vergelijkbare aantallen. Bij nu.nl nam het bezoek vanaf Facebook met 1421 procent in de afgelopen twaalf maanden.

Andere sociale media doen het eveneens goed. Zo nam bij Neerlands grootste nieuwssite het bezoek vanaf Twitter en Hyves met respectievelijk 320 en 213 procent toe, zo meldt Emerce.nl in een artikel. Bij BredaVandaag.nl nam het bezoek vanaf Twitter met 250 procent toe, hyves met 43%.

In absolute aantallen is Twitter voor BredaVandaag,nl van deze drie sociale media de grootste leverancier. Ook bij nu.nl is dat zo, stelt Emerce.

De enorme toename van Facebook in het verkeer aan Bredaas grootste nieuwssite is verklaarbaar. Het Amerikaanse vriendennetwerk maakt dit jaar een explosieve groei door. De afgelopen negen maanden kwamen er 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers bij, zodat nu 3,1 miljoen mensen de site gebruiken.