NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Supporters Raad van Toezicht NAC bekend

NAC

STEENAKKER – Supporters Ronald Clayden (64) en Berry de Kort (35) nemen zitting in de nieuwe Raad van Toezicht bij NAC. Volgens de voetbalclub hebben de twee veel ervaring. “En ze hebben bovenalles een NAC-hart”, zo meldt de Clubraad. Het besluit voor het tweetal was unaniem.

Drs. Ronald Clayden is opgegroeid in Breda en komt al zo’n 53 jaar bij NAC. Van de onoverdekte zittribune in het oude stadion is Clayden via de staantribune en de B-Side uiteindelijk terecht gekomen op de hoofdtribune in het Rat Verleghstadion. Clayden bekleedt daarnaast nog enkele voorzittersfuncties, onder meer bij de West-Brabantse Rekenkamer en bij Humanitas in Breda.

Clayden stelde zich kandidaat omdat hij zich ernstig zorgen maakt om de financiële toekomst van NAC. Ook wat betreft personeelsbeleid moeten er goede, fundamentele beslissingen worden genomen.

Berry de Kort is Geboren en getogen in de Bredase wijk Boeimeer gaat hij zo’n 31 jaar naar NAC, waarvan 10 jaar naar uitwedstrijden. Naast zijn doctorandus titel Bedrijfseconomie en zijn postdoctoraal titel Accountancy is hij gecertificeerd registeraccountant en gespecialiseerd in financiële organisaties.

Als financieel adviseur specialiseerde hij zich in effectieve interne controles, financiële rapportages en analyses bij diverse (non)profit organisaties. Momenteel is hij werkzaam als directeur controlling van een internationaal producent van windmolens, waar hij als lid van een Management Team mede verantwoording draagt over de in- en uitgaande geldstromen.

De Kort is ervan overtuigd dat NAC met constructief langetermijnbeleid de potentie heeft een blijvende subtopper te worden. "Er zal eerst een goed organisatorisch fundament moeten worden weggezet, waarbij een stevige financiële functie en visie essentieel zijn. Je moet winst maken om geen verlies te leiden. Winst maakt NAC gezond, sportief stabiel en financiert de groei."