NAC legde zaterdag FC Utrecht over de knie in Breda. Het werd 3-1. foto Peter Visser

NAC legt FC Utrecht over de knie

BREDA - Een sterke tweede helft heeft NAC de volle drie punten opgeleverd tegen FC Utrecht. De Bredanaars waren de tweede helft heer en meester in het Rat Verleghstadion en wonnen met 3-1.

Vooral in de eerste helft ging de strijd gelijk op. Zowel NAC als FC Utrecht wisten kansen te creëren. De bezoekers waren het gelukkigst in de eerste tien minuten. Silberbauer maakte in de negende minuut de 0-1, nadat Leonardo aan de zijlijn een duel verloor en zijn man liet lopen. Uit de voortzetting volgde het doelpunt.

De veerkracht die NAC daarna toonde was kenmerkend voor de rest van de wedstrijd. Met Amoah, Leonardo en Boussaboun zetten de Bredanaars de achtervolging in. Een mooi uitgespeelde aanval werd drie minuten later benut door Fehér. De Hongaar brak over links door en prikte de bal mooi in de rechterbovenhoek.

Vervolgens waren er wat kansjes over en weer en maakte NAC het zich lastig door slordig te spelen. Blijkbaar kregen coaches Aandewiel en Karelse die boodschap in de rust goed overgebracht. In de tweede driekwartier kwam FC Utrecht er alleen in de laatste fase nog enigszins aan te pas. Maar op dat moment stond het al 3-1 en ging NAC slordiger spelen met af en toe showballetjes die niet aankwamen. Utrecht kon er niet van profiteren.

Het was Amoah die in de 56e minuut NAC op 2-1 bracht. Al weer zijn negende goal van het seizoen. Wie weet zet de Ghanees zich hiermee in de etalage... Ook Leonardo lijkt zijn vorm weer te pakken te hebben. Hij legde knap terug, waardoor Luijckx de 3-1 kon maken.

NAC houdt door de overwinning de prima serie van thuiswedstrijden in stand. Woensdag kunnen de Bredanaars proberen uit nog eens wat punten te scoren in de derde poging voor het duel bij Excelsior.