Een Bredanaar op kandidaatlijst PVV

Politiek

BREDA - Harry Broere is de enige inwoner uit Breda die op de kandidatenlijst van de PVV is gekomen voor de aankomende provinciale verkiezingen op 2 maart. Dat werd gisteren in Gilze-Rijen bij de presentatie van de kersverse PVV-kandidaatsleden bekend gemaakt.

Broere, directeur van een kantoorinrichtingbedrijf, zegt: ‘In september schreef ik mij in bij de PVV en meldde mij daarna aan als kandidaat.” Hij werd uitgenodigd op gesprek en kon zich daarna kandidaat-lid van de partij noemen. Broere moest als nieuw lid ook een bewijs van goedgedrag tonen. De PVV screent, om misstanden te voorkomen, alle kandidaten. “Afgezien van een aantal parkeerboetes heb ik niets op mijn kerfstok”, aldus de nieuwe PVV-kandidaat.

Het kandidatenklasje bestaat uit mensen met allemaal een verschillende achtergrond. Broere zegt: “We worden klaargestoomd voor de politiek. Het was in het begin een komen en gaan van mensen in het begin, maar nu is er een vaste ploeg over.”

De PVV gaat in Brabant strijden voor de bekende punten als tegengaan van de islamisering en een beter ouderenbeleid. “Specifiek voor Brabant willen we het wegennet verbeteren en het aantal regels voor ondernemers verminderen”, aldus Broere. De partij wil ook het belastingsgeld anders besteden. De Bredanaar vervolgt: “We moeten af van de subsidies voor multiculturele projecten en er moet minder geld naar milieuontwikkeling.”

In totaal staan er zeven West-Brabantse afgevaardigden op de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen op 2 maart 2011.