Dr jan Ingenhouszplein 2010
Dr jan Ingenhouszplein 2010 Rebecca Hooper

Tijd dringt voor Rooi Pannen en Ingenhouszplein

Politiek

HAAGPOORT - De Rooi Pannen kan niet blijven wachten op de opknapplannen van de gemeente van het Dr. Jan Ingenhouszplein en omgeving. “De kans is groot dat we naar een andere locatie gaan”, zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx.

De Rooi Pannen zoekt actief naar andere panden in Breda, waar de school zich in de toekomst kan vestigen. Het oude kloostergebouw waarin de opleiding nu zetelt, staat hoog op het verlanglijstje. Maar dan moet de buurt worden opgeknapt, vindt het bestuur van de school, die zegt zelf te willen investeren in het plein.

“Als de situatie blijft zoals het is, gaan we weg van het Ingenhouszplein. Het gebouw sluit goed aan bij de sfeer van de school, maar de omgeving niet. Daar moet iets veranderen anders moeten we wel iets anders zoeken”, zegt Pheninckx.

De gemeente meldt in een reactie dat in januari overleg volgt. Een woordvoerder wijst op de plannen en een berekening die er liggen. “Er moet een totaalbeeld ontstaan van wat wel en niet kan”, aldus de woordvoerder.

Een meerderheid van de gemeenteraad zei vorige maand, door gebrek aan financiën, voorlopig geen heil te zien in een opknapbeurt van het Dr. Jan Ingenhouszplein en andere delen van Haagpoort.

Het wegtrekken van De Rooi Pannen uit de Haagpoort zal de uitstraling van de buurt niet ten goede komen. Pheninckx: “We hebben vier andere opties. In juni maken we een beslissing en dan is er geen weg meer terug. We moeten wachten op de behandeling van de voorjaarsnota. Maar zoals het er nu uit ziet kunnen we niet blijven.”