Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser
Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser

Geen koopzondag gelijk met Singelloop 2011

Economie

CENTRUM – De Singelloop gaat voor de koopzondag op 2 oktober 2011. Dat is de uitkomst van een gesprek maandagmorgen tussen wethouder Cees Meeuwis, de organisatie van de Singelloop en het Retail Platform Breda (RPB). “Zondag 2 oktober wordt een loopzondag”, aldus Jos Koniuszek van het RPB.

Op de kalender stond de koopzondag van 2 oktober al ingepland. Op die datum vindt echter de Singelloop plaats. Die koopzondag sneuvelt nu het Retail Platform, de Singelloop en de gemeente hebben overlegd. "Want als die koopzondag doorgaat, houdt het bestaan van de Singelloop volgend jaar even op", zo stelde de organisatie van de Singelloop.

Door de verruiming van het aantal koopzondagen stond 2 oktober al ingepland dat de winkels open zijn. Dat zou volgens de VVD, het CDA, D66 en GroenLinks wel eens tot chaos kunnen leiden. Zij stemden allen positief in met de verruiming van de koopzondagen, maar vonden dit punt toch niet goed.

In de toekomst liggen er echter wel mogelijkheden voor de Singelloop en de koopzondagen om op één dag te vallen. "Het kan samen vallen", vindt Koniuszek. "We hebben aan de organisatie van de Singelloop gevraagd daar voor open te staan. Voor 2012 zie ik wat dat betreft wel opties."

Koniuszek, ook eigenaar van hardloopwinkel Runnersworld, zit als sportman en als voorzitter van de retail in Breda op een moeilijke positie, maar meent dat zowel de koopzondag als de Singelloop elkaar zouden kunnen aanvullen. "Voor de Singelloop zie ik dan ook opties om door te groeien naar 15-duizend deelnemers", meent Koniuszek. "Het zou een extra stimulans zijn. Voor niet-sportliefhebbers is er op die dag anders niets te doen."