Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers
Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers

Overlast stapjeugd ‘hard’ aangepakt

Nieuws

BREDA – De gemeente pakt overlast veroorzakende jongeren in de binnenstad en bussen hard aan. De politie en gemeente gaan onder andere intensief controleren bij de cafés en opstapplaatsen.

De maat lijkt vol bij alle betrokken partijen. Al langere tijd zijn de problemen die de jeugd als gevolg van alcohol- of drugsgebruik veroorzaken onderwerp van gesprek. Nu slaan de gemeente, de politie, busmaatschappij Veolia, provincie en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Breda de handen ineen.

Dat maakt het stadsbestuur woensdag bekend na overleg met de partijen. Burgemeester Van der Velden: “De overlast die dronken jongeren veroorzaken op bussen is ernstig en ontoelaatbaar. Chauffeurs, publiek en hulpverleners mogen niet de dupe worden van de misdragingen van deze jongeren”.

Veolia zorgt samen met de provincie voor extra stewards in de bussen. Wangedrag moet zo worden voorkomen en zo nodig worden de jongeren van de bus verwijderd. In het uiterste geval zou het kunnen leiden tot vervoers- en gebiedsontzeggingen als jongeren blijven volharden in hun gedrag.

Horeca en gemeente gaan verder streng toezien op het schenken van alcohol aan minderjarigen en gaan kijken naar het Happy Hour, dat ooit het karakter had van het ‘rondje voor de vaste klanten’. Het is zijn doel nu ver voorbij geschoten. Lukt dat niet dan bestaat de kans dat het helemaal wordt afgeschaft, zo meldt de gemeente.