NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser
NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser

Namen Raad van Toezicht NAC bekend

NAC

STEENAKKER – NAC maakte vrijdag de zeven leden tellende Raad van Toezicht bekend. Dit nieuwe orgaan gaat op korte termijn een bestuur samenstellen die op haar beurt een dagelijkse leiding van de club aanwijst. NAC verwacht dat dit per 1 februari rond is.

De Raad van Toezicht bestaat uit zeven mensen: Theo Graban (63), Ronald Clayden (64), Berry de Kort (35), Piet Jochems (69) en Wim van Aalst (54), Hans Leenaars (58) en Ans Wijtvliet (54). Fred Goudbeek (44) is toehoorder vanuit het personeel.

Theo Graban was directeur van Luijckx Chocolade te Zundert en is voorgedragen door het bestuur in opdracht van de Businessclub.

Clayden was ruim dertig jaar actief in directiefuncties bij de Gemeente Rotterdam. Daarna was hij negen jaar algemeen directeur van vervoersbedrijf RET. Tegenwoordig is Clayden toezichthouder bij twee woningcorporaties en een zorginstelling. Hij is voorgedragen door de Clubraad.

De Kort was een tijd accountant en financieel adviseur bij KPMG en is nu directeur Group Business Controlling bij LM Windpower. Hij is voorgedragen door de Clubraad.

Goudbeek is sinds 2005 werkzaam bij NAC als Club Card Coördinator. Goudbeek is voorgedragen door de personeelsvertegenwoordiging van NAC.

Leenaars was twaalf jaar lid van de Raad van Bestuur van de Robeco groep. Hij werd in 2002 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van BNG. Sinds 1994 is Leenaars verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Bestuurlijke Informatieverzorging.

Wijtvliet is lid van het College van Bestuur van Zadkine, een grote onderwijsinstelling in Rotterdam. Wijtvliet heeft ruime bestuurlijke ervaring en heeft zitting gehad in diverse raden van toezicht. Op dit moment is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van INOS.

Leenaars en Wijtvliet zijn de twee leden met wie het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd. Beiden zijn de formeel onafhankelijke kandidaten.

Jochems werkte 25 jaar voor Saval te Breda. Daarna richtte Jochems zijn eigen bedrijf op: Recontec BV. Hij verkocht het bedrijf in 2001. Hij is sinds 1998 sponsor bij NAC en sinds 2001 ook financier. Jochems is voorgedragen door de financiers.

Van Aalst tenslotte is mede-oprichter en CEO van NileDutch Rotterdam (1980). NileDutch onderhoudt lijndiensten met container schepen van uit de gehele. Van Aalst is voorgedragen door de financiers.