Afbeelding

Winterweer geselt Breda

Nieuws

BREDA – De hevige sneeuwval van afgelopen nacht en de vrieskou zorgen naast mooie plaatjes voor behoorlijk wat overlast. Het openbaar vervoer is ontregeld en de wegen zijn in enkele gevallen onbegaanbaar voor verkeer.

Waarschuwingen
Het KNMI gaf vrijdag al vanwege de sneeuw en de gladheid voor verschillende provincies waarschuwingen voor extreem weer uit. Inmiddels zijn nieuwe waarschuwingen van kracht voor gladheid door bevriezing en het sneeuwgebied dat later vandaag ons land binnenloopt .

‘Sneeuw- en hagelbuien kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. De neerslag kan heftig zijn waardoor het wegdek in een mum van tijd spiegelglad wordt. De intensiteit van de neerslag kan plotseling veranderen en over korte afstanden sterk verschillen’, zo wordt vermeld op de website van het KNMI.

Busvervoer
Het openbaar vervoer heeft flink te lijden onder de winterse omstandigheden. Zowel Veolia en de NS waarschuwen reizigers voor vertragingen uitvallen van ritten. In alle regio's waar Veolia Transport rijdt zijn door sneeuw en gladheid wegen moeilijker begaanbaar.

Sneeuwbuien
Ook het treinverkeer heeft last van de winterse omstandigheden. De opstart van de treindiensten wordt gehinderd door de sneeuw die in de nacht van zaterdag op zondag is gevallen. ‘Wij adviseren vroege reizigers om indien mogelijk hun reis uit te stellen’, aldus de NS.

De KNMI verwacht de komende dagen nog een flink aantal sneeuwbuien en dan met name in het Zuid-Oosten van Nederland.