Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Meerdere koopwoningen in beslag genomen dit jaar

Politie

BREDA – De politie en het OM in Breda hebben in 2010 voorlopig beslag gelegd op meerdere woningen in Breda. De woningeigenaren worden verdacht van hennepteelt en het verkrijgen van illegale inkomsten. In totaal gaat het dit jaar om 17 woningen in de regio, waaronder ook Tilburg en Ulicoten.

Op hoeveel woningen in Breda voorlopig beslag is gelegd, is niet duidelijk. Het OM onderzoekt nog of de woningen als onderpand kunnen dienen om illegale verkregen inkomsten terug te vorderen. De eigenaar kan zijn huis in ieder geval nu niet meer verkopen. De rechter beslist uiteindelijk of de woning definitief in beslag kan worden genomen.

Naast de woningen legden de politie ook beslag op meerder auto’s, sieraden en geld. Als de politie een kwekerij in een koophuis aantreft, wordt onderzocht of er al eerder is geoogst. Op basis daarvan wordt uitgerekend hoe hoog het bedrag is dat de kweker heeft opgestreken. Het OM kijkt daarna of er beslag kan worden gelegd op zaken.

Gegevens over hennepkwekerijen worden sinds kort ook door de politie gedeeld met belanghebbende partijen zoals uitkeringsverstrekkers, woningbouwverenigingen en energiebedrijven.