Afbeelding
Tom van der Put

Bekenaar verzint beroving voor nieuwe telefoon

Politie

EMER - De politie heeft een 26-jarige man uit Prinsenbeek verhoord in verband met het doen van een valse aangifte. De man deed 5 december aangifte van een straatroof die op 1 december rond 23.00 uur zou hebben plaatsgevonden op het fietspad langs de Backer en Ruebweg.

De man zou zijn aangesproken door twee jongemannen en moest hierbij zijn fiets, jas en telefoon afgeven aan zijn belagers. De jongens hadden hem hiertoe gedwongen door hem te trappen. De aangever verklaarde destijds dat hij op de grond was gevallen en enige tijd buiten bewustzijn was geweest.

De politie nam aangifte van hem op en startte een onderzoek. Hieruit bleek dat zijn verhaal niet klopte. De man werd geconfronteerd met de bevindingen van de rechercheurs en gaf toe dat hij het verhaal had verzonnen. Hij wilde de verzekering oplichten, omdat zijn telefoon kapot was en de verzekering deze niet wilde vergoeden. Met een aangifte dacht hij alsnog bij de verzekering terecht te kunnen.

De politie overlegt met het Openbaar Ministerie om te kijken of de man vervolgd wordt of eventueel de kosten van het onderzoek op hem zullen worden verhaald.