Teteringen krijgt zorgroute dwars door dorp

Nieuws

TETERINGEN – Tussen de twee toekomstige Multi Functionele Accommodaties (MFA) De Mandt en De Stee komt een zogenaamde ‘zorgservicelint’. Langs deze route komen voorzieningen zoals de dokter, tandarts, bibliotheek en fysiotherapeut te liggen.

Wethouder Bob Bergkamp: “Het moet letterlijk een begaanbare route worden. Voor mensen met een rollator of een rolstoel. Het wordt een lint waar de zorgvoorzieningen goed bereikbaar zijn.”

Het gaat om in totaal vijf locaties die straks met elkaar verbonden zijn. Hieronder vallen dus de twee MFA’s, het winkelcentrum de Scheperij en twee huisartsenposten. Een daarvan moet nog worden ingevuld.

Volgens Bergkamp hangt de afronding van het zorgservicelint samen met de oplevering van de twee MFA’s en het nieuwe winkelcentrum de Scheperij. De Mandt is eind 2011 klaar en De Stee einde 2012. De wethouder verwacht dat ‘het lint’ compleet is in 2013.

Naast alle zorgvoorzieningen komt ook een wijkrestaurant op de route te liggen. “Het lint van zorgvoorzieningen en service gericht op ouderen in Teteringen draagt bij aan het doel om iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen”, aldus de wethouder.

Uitbreiding van de zorg op de bestaande voorzieningen is nodig vanwege de groei van het aantal inwoners met 4500 tot 2020. Buiten dat is in Teteringen sprake van een meer dan gemiddelde vergrijzing.