Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers
Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers

Overlast stapjeugd ‘viel mee’

Nieuws

CENTRUM – De overlast van stapjeugd in de binnenstad en in de bussen van Veolia valt na de eerste controles ‘erg’ mee. Twee jongeren werd de toegang tot een bus ontzegd. De 'harde' aanpak lijkt te werken.

Vorige week vrijdag vonden de controles voor de eerste keer plaats. Het lijkt er op dat de aanwezigheid van politie en toezichthouders zijn vruchten afwerpt.

“Er waren maar twee jongeren die daadwerkelijk voor overlast zorgde”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Voor de rest is het rustig geweest. Er is goed samengewerkt met de horeca en de portiers die letten op de leeftijd van de bezoekers.”

Ook busvervoermaatschappij Veolia meldt dat de avond rustig verliep. “De politie en de gemeente hebben bij de opstapplaatsen zwaar gecontroleerd. Daarnaast werden er stewards ingezet die de boel in de gaten hielden”, zegt woordvoerder Piet van den Bosch.

De controles vinden voorlopig elke vrijdag plaats en houden aan tot en met januari. “De burgemeester is erg tevreden. Hij heeft de burgemeesters van de omliggende gemeenten uitgenodigd om aan te schuiven bij het evaluerende gesprek in januari”, aldus de woordvoerder van de gemeente.