http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-02/schrappen-bouwplannen-dreun-voor-wooncorporatiesfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-02/schrappen-bouwplannen-dreun-voor-wooncorporatiesfoto Erik Eggens

‘Breda kan voorlopig niets doen aan tekort woningen’

Economie nieuwbouw

BREDA – In de nabije toekomst slaagt Breda er niet in om het aantal woningzoekenden terug te dringen. “Er zijn veel te weinig woningen gebouwd”, zo stelt de Bredase CDA-fractie.

De fractie constateert dat in de stad de afgelopen tien jaar, onder andere door de gerechtelijke procedures rondom de Vinexlocatie Teteringen, veel te weinig woningen zijn gebouwd. “Daardoor zijn we niet in staat geweest het aantal woningzoekenden te verminderen”, meent het CDA.

“We hebben de indruk dat veel jonge stellen nu op zoek zijn naar een woning in Oosterhout, Etten-Leur, Alphen-Chaam en zelfs over de grens met België.” De commissie

De christendemocraten komen met hun conclusies nu de tijdelijk commissie stedelijke herprogrammering eindigt. Het CDA stelde de commissie in nadat het college bekend maakte ruim tweederde van het aantal nieuwbouwwoningen tot 2010 te schrappen.

Het CDA vindt het aantal woningen (7340 in plaats van de 22-duizend eerst) dat nu tot 2010 wordt gebouwd te krap. “Graag zouden wij meer de ruimte willen krijgen om aan de behoefte te voldoen”, stellen fractievoorzitter Irène Verkuylen , raadslid André Lips en voorzitter Pim Gooijers. Ze verzoek het college dringen het aantal nieuwbouwwoningen naar boven bij te stellen.