Ronkende motoren en blinkend chrome tijdens de Harley Dag 2009 in Breda. foto Peter Visser
Ronkende motoren en blinkend chrome tijdens de Harley Dag 2009 in Breda. foto Peter Visser

Gesprek Harley Dag-alternatief volgt begin 2011

Cultuur

CENTRUM – Een gesprek tussen de horecaondernemers over een alternatief festival voor de Harley Dag volgt begin 2011. Dat zegt een van de initiatiefnemers Egon van Gennip.

De uitbater van café de Bruine Pij opperde het idee van het nieuwe evenement eerder vorige maand. Het moet van opzet een muziekfestival worden, wat op meerdere pleinen in het Bredase centrum plaats vindt.

De initiatiefnemers, onder wie ook Marc Bink van café Catch 22, willen nu eerst overleg met andere horecaondernemers. Ze willen iedereen erbij betrekken. Volgens Van Gennip moet het samen worden georganiseerd.

“We moeten alle mogelijkheden bespreken en naar het kostenplaatje kijken. Maar het is een unieke dag waarop meer dan 20 jaar een evenement werd georganiseerd. Het is een mooie dag”, meent de uitbater.

Het moet dan ook een groots opgezet festival worden dat de hele binnenstad bestrijkt.

“We willen op alle pleinen podia zetten en daarbij alle muzikale aspecten van Breda betrekken, zoals Breda Barst”, aldus Van Gennip.

Elke plein moet een thema krijgen. Zo ziet de eigenaar van het café aan het Kerkplein voor zijn deur het liefst wat ruigere muziek.

“Op het Van Coothplein zou Nederlandstalige muziek goed passen en op de Havermarkt iets voor jongeren. Op de Grote Markt moet een publiekstrekker staan”, legt Van Gennip uit.