http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41103/2010-12-27/kunst-vrolijkt-parkeergarages-breda-opfoto gemeente Breda
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41103/2010-12-27/kunst-vrolijkt-parkeergarages-breda-opfoto gemeente Breda

Kunst vrolijkt parkeergarages Breda op

Cultuur

CENTRUM - Cultuurwethouder Wilbert Willems en kunstenaar Edwin Zwakman hebben een kunsttoepassing met digitale beelden voor parkeergarage Het Turfschip onthuld. Dat gebeurde donderdag 23 december.

Deze kunsttoepassing is vanuit de percentageregeling Beeldende Kunst gerealiseerd. “We willen graag ook kunstenaars die internationaal aan de weg timmeren mogelijkheden bieden om hun werk aan inwoners en bezoekers van onze stad te presenteren”, zegt Willems. “Het werk van Edwin Zwakman is daar een goed voorbeeld van. De digitale beelden in de parkeergarage die hij in China gemaakt heeft vormen een nieuwe uiting van beeldcultuur, een speerpunt in ons cultuurbeleid.”

Het gaat hier om een kunsttoepassing op drie verschillende plekken in de gemeentelijke parkeergarage ‘Het Turfschip’, die sinds november 2008 in gebruik is. Het ontwerp van Edwin Zwakman is ontstaan tijdens een werkbezoek aan Shanghai en Beijing waar hij een aantal weken heeft gefotografeerd en een zoektocht begon naar fictie en realiteit. Hij heeft er vooral maquettes van nieuwbouwwoningen en inrichting van woonwijken gefotografeerd.

Dit heeft op drie plaatsen in de garage geresulteerd in lichtbakken met bijzondere digitale beelden, die met behulp van ‘power-LED’s’ zichtbaar gemaakt worden.