NAC zegt wedstrijd KAA Gent af wegens risico's

NAC

BREDA - De oefenwedstrijd tegen KAA Gent van 15 januari gaat niet door. Dit vanwege veiligheidsrisico's. De Belgische politie heeft NAC deze week laten weten dat men problemen verwacht met Belgische supporters die elkaar in Breda te lijf zouden willen gaan.

Dat meldt de Bredase voetbalclub. Het zou buiten de NAC-supporters heen gaan, voegt ze daar aan toe. Omdat de Winter Open Dag op 15 januari in het teken staat van het gezin, wilde NAC geen enkel risico lopen en heeft het besloten KAA Gent af te zeggen.

"We willen met klem benadrukken dat het niet doorgaan van de oefenwedstrijd tegen KAA Gent niets met de eigen supporters te maken heeft."

NAC heeft inmiddels wel een andere tegenstander bereid gevonden om op 15 januari om 14.30 uur in het Rat Verlegh Stadion aan te treden: Sint Truiden, of in de Vlaamse volksmond STVV.

Sint Truiden staat momenteel 12e in de Belgische Eerste Klasse en herbergt in elk geval één in Nederland erg bekende speler: Tom Caluwé. De aanvallende middenvelder trainde afgelopen zomer zelfs nog korte tijd bij NAC mee.