Zangeres Margriet Eshuijs trad op tijdens het laatste Havenconcert. foto Janet Olde Wolbers
Zangeres Margriet Eshuijs trad op tijdens het laatste Havenconcert. foto Janet Olde Wolbers

Organisatie Spanjaardsgatconcerten zoekt solisten

Cultuur

CENTRUM – De organisatie van de Spanjaardsgatconcerten wil door een auditie te organiseren solozangers en -zangeressen werven. Die winnende kandidaten treden dan op tijdens de concerten op 27 en 28 mei.

De auditie vindt plaats op zaterdag 29 januari. De inschrijving sluit op woensdag 12 januari 2011. Om in aanmerking te komen moeten kandidaten in ieder geval zangles hebben gehad, ervaring hebben met solozang en met een begeleidingsformatie samengewerkt hebben en in Breda of directe omgeving wonen of werken.

Bij het verplichte stuk kunnen de kandidaten een keuze maken uit een opera van Wolfgang Amadeus Mozart, Andrew Lloyd Webber en Leonard Bernstein.

De Spanjaardsgatconcerten zullen bestaan uit lichtklassieke muziek en klassieke musical. De orkestrale invulling van deze concerten wordt verzorgd door de Harmonie Euphonia Teteringen. Verder werken mee een groot projectkoor, operazangeres Esther Been en een of meer solozangers of -zangeressen uit Breda. De concerten worden uitgevoerd op een groot openluchtpodium op het water van het Spanjaardsgat.

De auditie wordt afgenomen door harmoniedirigent Römanö Mediati, zangeres Esther Been, muzikaal leider en koordirigent Ruben de Grauw en Loes Grimminck, die zich bezighoudt met het scouten van operatalent.

Inschrijven kan via een formulier op www.hetspanjaardsgat.nl.