NAC begint de Europa League met een 6-0-zege op Gandzasar Kapan. Maaskant, Aandewiel en Karelse. foto Gert-Jan van Linschoten
NAC begint de Europa League met een 6-0-zege op Gandzasar Kapan. Maaskant, Aandewiel en Karelse. foto Gert-Jan van Linschoten

2010: Een 'afwisselend jaar' voor Robert Maaskant

NAC

Het nieuwe jaar staat voor de deur, de tijd van goede voornemens en terugblikken. Een serie interviews met mensen die in het nieuws waren over hoe zij 2010 beleefden en wat ze verwachten van 2011. In deze aflevering Robert Maaskant.

“Het was een leuk, goed jaar”, zo concludeert de voetbaltrainer die deze zomer plotseling NAC verruilde voor Polen om daar trainer te worden van Wisla Krakow. “Het was inderdaad een zeer afwisselend jaar. Ik heb met veel plezier gewerkt bij NAC, toen plotseling de kans kwam om naar Polen te gaan. Die beslissing heb ik in drie dagen genomen. Er waren natuurlijk veel problemen bij NAC, die de buitenwereld niet wist, maar ik wel. Sterker nog, door mijn vertrek en de afkoopsom voor Kwakman ontstond er ruimte voor nieuwe spelers. Anders was het een lastig seizoen geworden met een krappe selectie.”

Geen spijt
Het was de situatie waarin hij zichzelf terugzag: weinig geld, krappe selectie en een sportief lastig seizoen. “Ik heb dus ook nooit spijt gehad van mijn beslissing, als ik was gebleven was de situatie anders geweest. Toch is mijn keuze om te vertrekken een sportieve geweest. Ik kan in Polen meespelen om de titel. De uitdaging en de druk is daar groter dan bij NAC, waar de ambitie begrijpelijkerwijs kleiner is.”

“We staan na een lastige start nu drie punten achter de koploper en doen dus helemaal mee om de titel en plaatsing voor de Champions League. Het werken in Polen bevalt me prima, een andere cultuur, andere mensen. Dat is echt een verrijking. Het is een fantastische stad, waar ik het geweldig heb met mijn vriendin.”

In het nu
Met zijn club gaat Maaskant voor de titel, maar zijn persoonlijke gedachten voor 2011 zijn minder concreet.“Mijn doelstelling voor komend jaar? Ik ben niet zo bezig met de toekomst, ik leef in het nu.” En dat nu, houdt in dat hij net terug is van skivakantie. “De winterstop begon hier een week eerder dan gepland, al op 6 december. Het was min 20, wel een ander verhaal dan nu hier, dat is echt een lachertje. Tot 15 januari zijn we vrij, daarna gaan we op trainingskamp naar Spanje en Turkije. Eind februari begint de competitie weer.”