Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas  sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers
Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers

‘Onderzoek verruiming koopzondagen na 6 maanden’

Economie

BREDA – De stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling heeft politieke fracties gevraagd de verruiming van de koopzondagen na een half jaar goed te onderzoeken. Over zes maanden wil de stichting ‘een breed en representatief beeld van het draagvlak’.

De stichting constateert ondanks het besluit van de gemeenteraad op 19 december heeft besloten, dat de verruiming nog op veel onoverkomelijke bezwaren stuit. “Een meerderheid is helaas aan deze bezwaren voorbijgegaan”, zegt Henry Konijn, voorzitter van de stichting. “We hebben met grote teleurstelling, frustratie en verontwaardiging kennis genomen van het besluit.”

Het verzoek van de stichting is gericht aan de fracties die tegen de verruiming waren, maar ook aan het CDA. “Die partij zegt gebonden te zijn aan het coalitieakkoord en kon om politieke redenen geen afstand nemen van het besluit”, aldus Konijn.

“De PvdA, Sp, Breda ’97 en Leefbaar Breda lieten glashelder weten dat een professioneel onderzoek alsnog moet uitwijzen of draagvlak voorverruiming aanwezig is.”