foto Simone Vos
foto Simone Vos

Bredaas skatepark nog steeds onzeker

Nieuws

BREDA – Het skatepark, een project van Jeroen Eggermond, heeft 2.000 euro gekregen van het Rabo-fonds. “We zijn natuurlijk heel erg blij met het bedrag, maar we hadden op meer gehoopt”, aldus Eggermond.

“Bij de bank is twee jaar geleden een aanvraag ingediend. We hielden een presentatie over ons park waar twee afgevaardigden van de bank aanwezig waren en zij leken erg enthousiast. De commissie aan wie zij het plan moesten voorleggen waren echter minder positief. Nu krijgen we na lang overleg 10 procent van ons gevraagde bedrag”, zegt Eggermond enigszins teleurgesteld. “De rabobank vond ons plan om het geld te gaan besteden aan de kantine te commercieel.”

De jonge ondernemer probeert al drie jaar lang een nieuw skatepark te realiseren in Breda. “De locatie, Backer en Ruebfabriek, staat al ongeveer vijf jaar leeg. Dat zou een perfecte plek voor ons zijn. We gaan nu bij de provincie en gemeente Breda een aanvraag indienen voor subsidie. Naast het skatepark moet het ook een plek worden waar culturele organisaties terecht kunnen, bijvoorbeeld bandjes die bij ons kunnen komen oefenen.”

Eggermond had wel verwacht dat zijn project zoveel tijd zou gaan kosten. “Het is een super tof project, maar er zaten nog wel wat haken en ogen aan ons plan. In Eindhoven is ook een skatepark, daarbij ging de procedure een stuk sneller, maar ik geef niet op.”