Bas van Bavel, voorzitter van NAC. foto Perry Roovers
Bas van Bavel, voorzitter van NAC. foto Perry Roovers

Aantal sollicitanten directeur NAC groeit

Nieuws

STEENAKKER – Het aantal geïnteresseerden in positie van directeur van NAC groeit uit tot 62 kandidaten. Dat zegt bestuursvoorzitter Bas van Bavel.

Vorige week werd bekend dat voor de sluitingsdatum veertig personen zich hadden aangemeld. Nu zijn er dat dus ruim twintig meer geworden.

“Daar zijn we blij mee. Er zit een aantal sterke kandidaten bij”, zegt Van Bavel. Wie dat zijn wil de voorzitter niet kwijt. “Dat is iets wat we voorlopig niet naar buiten brengen.”

Vanaf het moment dat oud-directeur Theo Mommers uit zijn functie is ontheven staat de vacature open. “Hij is niet ontslagen en is nog steeds werknemer van NAC. Alleen werd hij wegens zijn ziekbed ontheven”, aldus Van Bavel.

Het huidige bestuur maakt een voorselectie uit de 62 kandidaten. “Uiteindelijk komen er zo’n tien naar voren. Die moeten voldoen aan de profielschets die we met goedkeuring van alle belanghebbenden hebben opgesteld”, zegt de voorzitter.

Volgens Van Bavel is het belangrijk snel tot een beslissing te komen over wie de nieuwe directeur wordt. “We willen de vaart er in houden. De club heeft snel een directeur nodig.”