foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Veel geweld Eerste Hulp tijdens Nieuwjaarsnacht

Politie

SPORTPARK - Het personeel van de Eerste Hulp bij het Molengracht ziekenhuis heeft een roerige Nieuwjaarsnacht achter de rug. Veel vechtpartijen die ontstonden in de stad, gingen eenmaal aangekomen op de Eerste Hulp, gewoon door.

“Niet echt een goed voornemen”, meent woordvoerster Judith Jansen van het ziekenhuis. “We zagen veel mensen met steekwonden binnenkomen die het slachtoffer waren vechtpartijen. Die gingen op de Eerste Hulp gewoon door. Vechters vanuit de stad, kwamen elkaar hier weer tegen.”

Voor zover bekend is er geen geweld gebruikt tegen personeel zelf. “Dat was niet aan de orde”, meent Jansen. “Ook het meubilair in het ziekenhuis heeft het niet moeten ontgelden. Daar hebben de bewaking en politie mede voor gezorgd.” Politie beveiliging waren constant paraat op de Eerste Hulp.

De Nieuwjaarsnacht wordt binnenkort nog geëvalueerd door het ziekenhuis. “Dan gaan we ook kijken of we er iets aan kunnen doen dat mensen niet weer met elkaar op de vuist gaan op de Eerste Hulp”, stelt Jansen.

Het ziekenhuis kreeg 45 personen te behandelen afgelopen Nieuwjaarsnacht. “Van hen waren 15 vuurwerkslachtoffers. Ondanks de toename van veiligheidsbrillen zagen we toch vooral brandwonden in het gezicht doordat vuurwerk te vroeg afging. Geen gestunt dus, maar veel domme pech.”