foto Peter Visser
foto Peter Visser

Ouwerkerk interim-directeur NAC af (video)

NAC

STEENAKKER – Bernard Ouwerkerk is niet langer interim-directeur van NAC. De oud-gemeentesecretaris heeft zijn functie per 1 januari neergelegd. Ouwerkerk houdt zich daarmee aan zijn belofte niet langer dan een half jaar aan te blijven.

Willem Reijn (interim financieel directeur) en Jeffrey van As (interim technisch directeur) nemen zijn taken waar zolang er geen nieuwe directeur is aangesteld. Zij krijgen daarbij hulp van bestuurslid Cees van Haperen, die hand en spandiensten zal verrichten, aldus bestuursvoorzitter Bas van Bavel. Die begrijpt de stap van Ouwerkerk, zo laat hij weten. “Hij heeft altijd gezegd: tot 1 januari. Aan die toezegging heeft hij zich gehouden.”

Aan het nieuwe nog te benoemen bestuur van NAC de taak een nieuwe directeur te selecteren. Het huidige bestuur stelt per 1 februari haar zetels ter beschikking. Het nieuwe bestuur wordt aangesteld door de onlangs geïnstalleerde Raad van Toezicht. Totdat deze procedures zijn afgerond, nemen Reijn en Van As dus waar. NAC ontving 62 sollicitaties voor de positie van directeur, waaronder een aantal ‘sterke kandidaten’ aldus bestuursvoorzitter Bas van Bavel.

Ouwerkerk geeft aan met zijn terugtreden een signaal af te geven, zo stelt hij in een reactie. Volgens hem had de procedure al eerder afgerond kunnen zijn. Hij hoopt dat het bestuur nu vaart maakt. Van Bavel voelt zich niet aangesproken. "Wij wilden een zorgvuldige open procedure, bovendien hadden we wel wat anders aan ons hoofd: het oplossen van de financiële problemen. Bovendien is het een taak voor het nieuwe bestuur, dat moet ook overweg met de nieuwe directeur."

NAC stelde Ouwerkerk in juli aan als tijdelijke opvolger voor de zieke Theo Mommers. Ouwerkerk kreeg de opdracht de financiën zoveel mogelijk op orde te krijgen. Na het afhaken van Mommers bleek NAC een tekort van meer dan drie miljoen euro te hebben.

De afgetreden interimdirecteur stelt te hebben gedaan wat binnen zijn mogelijkheden lag.“Ik heb gesaneerd waar ik kon saneren. In juli bij het afsluiten van nieuwe contracten met spelers kan een volgende stap gezet worden.”