Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vijf arrestaties om drugs in Breda

Politie

BREDA – De politie heeft maandagavond in en rond Breda vijf personen aangehouden op verdenking van handel in softdrugs en witwassen van geld. Het gaat om een 28-jarige Bredase, twee mannen uit Bergen op Zoom en twee mannen uit Rotterdam en Groningen.

De Bredase en de Rotterdammer werden aangehouden op de A16. De mannen uit Bergen op Zoom en Groningen werden gearresteerd 'op een locatie in Breda', aldus de politie.

Het zijn de eerste resultaten van de recent opgerichte Taskforce die de drugscriminaliteit in Brabant bestrijdt. De personen werden op heterdaad betrapt bij een drugsdeal. Volgens de politie zijn 25 kilo wiet en 10-duizend euro aan contant geld in beslag genomen. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde drugscriminaliteit in Brabant terug te dringen.