Verdeeldheid over koopzondagen Woonboulevard

Economie

HEILAAR - De winkeliers op de Woonboulevard hebben elkaar nog niet kunnen vinden in het beleid voor de zondagsopenstelling. Uit een rondgang bij verscheidene ondernemers blijkt een deel al wel open te gaan, een deel niet en een deel pas later dit jaar. Woensdag bespreekt de winkeliersvereniging de ontstane situatie.

De grote supermarktketens gaan elke zondag open en de ondernemers in de binnenstad hebben een convenant afgesproken voor 19 koopzondagen. "Het was beter geweest als we bij de Woonboulevard ook een centraal beleid hadden, net als in het centrum”, verklaart de filiaalmanager van Beter Bed. “Mensen komen nu op zondag hiernaar toe zonder dat het precies duidelijk is welke winkels er open zijn.”

De Mediamarkt op de Woonboulevard is vanaf deze maand elke zondag geopend. De winkelketens Ikea, Leen Bakker en Xenos volgen het voorbeeld van de elektronicawinkel in maart. Voor de rest van de winkels is nog geen beleid vastgesteld of deze houden vast aan de oude regeling, die is opgesteld in november en houd in dat winkels 16 zondagen open zullen zijn.

Bij een aantal winkelketens is het nog niet duidelijk of ze meer dan zestien zondagen open gaan of niet. “Er is wel meer onduidelijk in deze tijd, het hangt af van de mensen op het hoofdkantoor”, aldus Jos Verhuizen, filiaalmanager van Oase Slaapkamers.

De ondernemersvereniging Woonboulevard XXL Breda laat in een reactie weten dat er woensdag een vergadering plaatsvindt, waarbij het koopzondagbeleid wordt besproken.

Blokker Tuin, Carpetright, Baby Planet, Beter Bed, Bruynzeel Keukens, Lampenwereld, Oase Slaapkamers en Rose Slaapcomfort houden vooralsnog vast aan de zestien eerder vastgestelde koopzondagen. Grando Keukens, Brugman Keukens en De Harendse Smit hebben nog niet bepaald wat ze gaan doen.