Afbeelding

Wethouder strijdbaar om verhuizing rechtbank

Economie

CENTRUM – ‘Het is niet de vraag óf de rechtbank naar het Stationskwartier verhuist, maar wanneer’. Dat zegt wethouder Alfred Arbouw (VVD). De rechtbank raakte bezorgd nadat ze hoorde dat de verhuizing niet meer op de prioriteitenlijst staat van het ministerie van Financiën.

In de ministerraad werd afgesproken een investeringsstop op te gooien. De leenfaciliteit zouden worden beperkt. “Maar dat wil niet zeggen dat de verhuizing niet doorgaat”, stelt Arbouw. “Voor de verhuizing zijn al veel afspraken gemaakt, die staan niet op de tocht. Het ministerie heeft inderdaad een prioriteitenlijst van dingen tot 2015 af moeten zijn. Maar er bestaat geen lijst van projecten die niet doorgaan.”

Volgens Arbouw is het een kwestie van de nut van de verhuizing goed blijven onderbouwen bij verschillende departementen. “Als we dat doen, blijft dit project toch hoog bovenaan staan. Dat staat ie al, en dat houden we ook zo.”

Volgens Arbouw gaat de discussie voornamelijk over geld. “Eind januari volgt een gesprek met de hoofdofficier van Justitie en het ministerie van Financiën. Dan gaan we het een en ander nog vastleggen. Ook maken we dan nog eens duidelijk dat vertraging van het project nog meer geld kost dan het gewoon door te laten gaan.”