http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-25/sultan-lounge-wacht-al-5-jaar-op-schadevergoedingfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-25/sultan-lounge-wacht-al-5-jaar-op-schadevergoedingfoto Erik Eggens

Sultan Lounge naar de rechter voor schadevergoeding

Economie

CENTRUM – John van Engelen, adviseur van de eigenaar van de Loungebar de Sultan Lounge, heeft de gemeente Breda voor de rechter gedaagd. Hij vindt dat de gemeente in strijdt handelt met het zorgvuldigheidsbeginsel, toezeggingen niet nakomt en afgesproken termijnen volledig negeert.

De Loungebar heeft verlies geleden als gevolg van werkzaamheden aan het project Nieuwe Mark. Vijf jaar geleden tekende de ondernemer bezwaar aan bij de adviescommissie van de gemeente. Hij vond het beloofde bedrag van de gemeente, als compensatie voor het verlies, te laag.

“De rechter heeft ons al eerder gelijk gegeven dat er niet twee jaar schade is geleden maar tweeënhalf jaar. Dat is een verschil van 25 procent.”, stelt Van Engelen. De adviseur wil niet zeggen om hoeveel geld het precies gaat. “Er is al een deel door de gemeente betaald, maar nog niet het volledige bedrag.”

De commissie beloofde aanvankelijk dat op 20 januari 2010 dat ze binnen zes weken met een advies zouden komen. Inmiddels, bijna een jaar later, ligt er nog steeds geen advies. Voor de adviseur is de maat vol en daarom is hij naar de rechter gestapt. “Tegenover mijn cliënt kan ik het niet maken dat deze zaak zoveel tijd kost”, aldus Van Engelen.

De gemeente zegt dat zij nog geen reactie kunnen geven op de aanklacht, omdat het beroepsschrift nog niet binnen is.