foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia: Taskforce onderzoekt korting van 8 miljoen

Economie

SPORTPARK – Het Amphia Ziekenhuis heeft een Taskforce ingesteld om te onderzoeken hoe het de korting op de bijdrage van 8 miljoen moet inboeken. In totaal legde het Rijk ziekenhuizen een korting op van ruim 300 miljoen euro omdat ziekenhuizen hun budget in 2009 hebben overschreden.

Acht miljoen daarvan mag het Amphia, met twee locaties in Breda en één in Oosterhout, zien weg te boeken. “En dat is niet zomaar iets”, meent woordvoerster Judith Jansen van het ziekenhuis. “We willen niet zo maar roepen dat we personeel gaan ontslaan of bezuinigen op andere dingen. We moeten ons hierop bezinnen.”

De ingestelde Taskforce, zoals het ziekenhuis die noemt, komt dinsdag 11 januari voor het eerst bijeen. De Taskoforce bestaat uit verschillenden disciplines binnen het ziekenhuis zoals mensen van de afdeling Financiën, Personeel & Organisatie en Planning en Control.

Dat het ziekenhuis moet gaan snijden, lijkt duidelijk. Waar is echter nog de vraag. Het ziekenhuis wil niet over één nacht ijs gaan. “We willen dit goed aanpakken”, stelt Jansen. “Een korting van acht miljoen op een totale begroting van ongeveer 300 miljoen euro is een behoorlijke opdracht.”