RIVM onthult resultaten onderzoek brand Moerdijk

Nieuws

CENTRUM – Burgemeesters Van der Velden (Breda) en Brok (Dordrecht) geven dinsdagmiddag op het stadskantoor Breda een toelichting op de uitkomsten van het onderzoek dat het RIVM heeft gedaan naar de brand in Moerdijk.

De persconferentie vindt plaats om half zes op het Bredase stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Dan wordt ook bekendgemaakt of Van der Velden en Brok, voorzitters van de veiligheidsregio’s Midden- en West Brabant en Zuid-Holland-Zuid, maatregelen moeten nemen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft onderzoek gedaan naar met name roetneerslag in Zuid-Holland-Zuid. Daarnaast onderzocht het instituut in hoeverre de vrijgekomen stoffen bij de brand schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

Of dat een ander resultaat kan opleveren dan eerdere conclusies, waarbij werd verzekerd dat bij de brand geen schadelijke stoffen vrijkwamen, is niet duidelijk. De gemeente kan daar tot de persconferentie nog geen uitspraken over doen.

Minister van Veiligheid Ivo Opstelten bezocht maandag de plaats waar eerder Chemie-Pack stond. Hij noemde de brand bij het chemisch bedrijf ‘een ramp’.