Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredase pakt autosleutels van dronken Haagse

Politie

ZANDBERG - Een 38-jarige vrouw uit Breda alarmeerde dinsdag rond 14.10 uur de politie, nadat ze met haar auto betrokken raakte bij een ongeval met een dronken vrouw uit Den Haag.

De vrouw verklaarde dat ze op de kruising tussen de Wilhelminasingel en de Vijverstraat stil stond voor een stoplicht, toen er een vrouw achter op haar auto reed.

Toen de vrouw met de andere bestuurster, een 28-jarige vrouw uit Den Haag, het schadeformulier in wilde vullen kreeg ze het vermoeden dat de vrouw onder invloed van alcohol was.

De vrouw stapte plotseling in haar auto en wilde wegrijden. De Bredase opende het portier, nam de sleutels uit het contact en belde de politie. Deze hield de 28-jarige vrouw uit Den Haag aan in een nabijgelegen park.

Ze was erg overstuur en verzette zich hevig tegen haar aanhouding. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en voor haar zal een brief naar het CBR worden gestuurd om haar te testen op rijvaardigheid.

Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.