Foto ImiraFoto

Pech en verlies voor Barons Heren 1

Basketbal

BREDA – De kansen lagen voor de Glaslijn Barons Heren 1 bij de uitwedstrijd tegen stadsgenoten EBBC. Na een verlies aan het thuisfront, was het doel van het Baronse basketballteam om zaterdag 15 januari de eerste twee wedstrijdpunten van het seizoen binnen te halen.

Coach Marc van Tetering kreeg voor de wedstrijd al een tegenslag te verwerken; één van zijn centers kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en werd vervangen door een speler uit een ander team. Een volgende tegenslag doet zich voor tijdens de warming-up; de tweede center gaat door zijn rug.

Ondanks de fikse tegenvallers, begonnen de Barons flitsend. In vijf minuten tijd staat er een 5-14 score op het bord. Doordat de Barons de heren EBBC echter vaak een tweede kans geven, kunnen de thuisspelers iets dichterbij komen. Dit leidt binnen een minuut tot een minieme voorsprong van 17-18. Door een kleine oppepper komen de mannen uiteindelijk op een tussenstand van 35-42.

Na de pauze vliegt EBBC uit de startblokken en schommelt de stand heen en weer. In het vierde kwart lijkt er echter niets meer terecht te komen van de goede voornemens van de Barons. De heren weigeren goed te verdedigen en geven een score van 70-62 weg. Ondanks de time-outs en een kleine stuiptrekking van de Barons, staat de eindstand op 85-77.

Volgende week spelen de Barons tegen de Rotterdamse nummer één. Uit werd er verloren, maar met hard werken en een beetje geluk hopen de Bredase heren toch iets in te brengen.