Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Steekincident en mishandeling op stapavond

Politie

BREDA – De stapavond van zaterdag op zondag was een drukke tijd voor Bredase agenten. Er werden twaalf aanhoudingen verricht, waarvan er bij vijf gevallen sprake was van mishandeling. De avond werd verder verstoord door een steekincident.

Volgens de politie begon de nacht druk, maar gemoedelijk en gezellig. Vanaf 02.30 uur sloeg de sfeer om en ontstonden er diverse opstootjes en vechtpartijen.

De avond werd nog verder ontsierd door een steekincident in het Valkenberg. Een 18-jarige man uit Terheijden werd tijdens een ruzie met enkele jongens zonder reden in zijn onderarm gestoken. Hij liep een slagaderlijke bloeding op en werd naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. De verdachten zijn niet meer gevonden.

Van de overige twaalf aanhoudingen ging het in vijf gevallen om mishandeling. Twee personen komen in aanmerking voor een Weekendje Weg. Ook werden er stappers aangehouden voor het niet opvolgen van een bevel of vordering, belediging en het niet laten zien van een identiteitsbewijs.