Saskia Boelema. foto Erik Eggens
Saskia Boelema. foto Erik Eggens

2010: Saskia Boelema 'Leuk om te bouwen aan Breda'

Nieuws

Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken, vooruitkijken en goede voornemens. BredaVandaag.nl interviewt mensen die het afgelopen jaar veel aandacht kregen. Een interview met Saskia Boelema, wethouder Financiën, Leren en Onderwijs.

Afgelopen jaar
“Het is wel lastig om de mooiste gebeurtenis te kiezen uit 2010, er zijn zoveel leuke dingen gebeurd. Maar de verkiezingsavond is mij het meest bijgebleven”, aldus Boelema.

Ongeveer een maand na de verkiezingen werd Boelema op 8 april gekozen tot wethouder. Boelema is de enige vrouw in het college van B&W, daarnaast is ze ook nog de jongste. “Er wordt goed voor mij gezorgd. Een charmante knipoog helpt soms ook wel om mijn zin te krijgen. Daarmee bedoel ik dat je mensen beter op een aardige manier kunt benaderen, dan je zin doordrijven.”

Het liefst zou Boelema een evenwichtig college zien met evenveel vrouwen als mannen. Ondanks dat in de meeste colleges de vrouwen in de minderheid zijn, is ze niet van mening dat alle vrouwen haar baan zouden moeten nemen. “Je moet het ook zelf wel willen, het is geen baan die je drie dagen in de week kunt doen, dus als je een gezin hebt is dat lastig te combineren.”

De wethouder is trots op haar baan: “Het voelt goed om mee te mogen bouwen aan de stad Breda. Je leert bij mijn baan zo veel nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld professionals of moeders met kinderen, allemaal hebben zij een verhaal. Dat maakt mijn baan leuk en interessant.”

Goede voornemens
“Je kan iedere dag wel met een goed voornemen beginnen maar ik wil komend jaar gaan proberen om minder op het stadskantoor te zijn en meer in de stad", aldus de wethouder.

Het eerste project in 2011 waar Boelema aan de slag mee gaat is het realiseren van een registratiebureau voor vroegtijdig schoolverlaters. “Dat doen we in de hele provincie Brabant, dan krijgen we een goed beeld wat er op de scholen en met de leerlingen gebeurt.”