Afbeelding

Start bouw megasupermarkt in maart

Nieuws

STEENAKKER – De bouw van het project Stadionkwartier, waaronder een megasupermarkt, start in maart meldt projectontwikkelaar Heja. Het Bredase bedrijf voelt zich gesterkt door de uitspraak van de Raad van State.

De Raad legde een verzoek tot stopzetting van de detailhandelsontwikkelingen in het gebied aan de Stadionstraat naast zich neer. “Voor zover we kunnen overzien is het een aanvaardbaar risico om de bouw te starten”, stelt Paul van Heteren van Heja.

De directeur wijst op de bodemprocedure van het Retail Platform die nog loopt en waarin nog uitspraak moet volgen. Heja schat in dat de Raad van State in de inhoudelijke behandeling dezelfde conclusie zal trekken.

De aanvraag voor de bouwvergunning loopt inmiddels. Daarna volgt een periode van zes weken waarin nog bezwaar gemaakt kan worden. Dat heeft niets meer te maken met de komst van de megasupermarkt en de vermeende bedreiging voor ander winkelcentra, zoals het Retail Platform beweert, maakt Van Heteren duidelijk.

“Dan gaat het echt alleen om zaken die de fysieke bouw met zich meebrengt. Daarop kunnen mensen dan nog bezwaar maken”, zegt de directeur.

In maart moet dus het project in gang worden gezet. Een project waarnaast de mega-Jumbo met 6000m2 aan winkeloppervlakte, 8500 m2 ruimte aan detailhandel wordt gerealiseerd en 2500 m2 aan kantoorruimte.

“De bedoeling is dat het aantal vierkante meters van winkelcentrum De Lunet verhuist naar Het Stadionkwartier. In een later stadium zit ook nog eens 18.000 m2 aan kantoorruimte in de planning. Dat project komt op de parkeerplaats P2 aan de Stadionstraat. Dat is nog ontwikkeling en zijn we op zoek naar klanten”, zegt Van Heteren.

Heja houdt rekening met een bouwtijd van anderhalf jaar en verwacht dat het project wordt opgeleverd in het najaar van 2012.